https://nailsacademy.ro/wp-content/uploads/2019/11/Imagine-sala-curs-unghii-dc-nails-academy-bucuresti.jpg

Ce trebuie să știu despre înscriere

Cum se face înscrierea la cursuri?

Pentru te înscrie la cursuri, trebuie să iei legătura, în prealabil, cu noi. Poți face asta foarte simplu, folosind numărul de telefon afișat pe site, adresa de email sau formularele online din pagina fiecărui curs. Noi îți vom răspunde cât de repede posibil și îți vor transmite toate informațiile referitoare la cursul ales. Înscrierea la cursul pe care ți-l dorești se consideră finalizată în momentul achitării primei rate sau a cursului integral printr-una dintre metodele acceptate de plată și comunicate de noi.

Ce documente trebuie să am la înscriere?
  • Copie după actul de identitate
  • Copie după certificatul de naștere
  • Copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul schimbării numelui în urma căsătoriei)
  • Copie după ultimul act de studii (actele doveditoare pot fi: certificat, diplomă, adeverință sau foaie matricolă din care să reiasă că ai absolvit minimum 12 clase)
  • Adeverință medicală cu mențiunea: “Apt pentru cursul X…” 

Toate copiile trebuie să fie însoțite de documentele în original, pentru verificarea autenticității lor. Acestea îți vor fi înapoiate pe loc.

Exista o ordine în care trebuie să parcurg modulele acreditate?

În momentul în care ai decis să faci toate cele trei module acreditate pentru a obține acreditarea, nu contează cu care începi. Important este să efectuezi toate cele 3 module pentru a susține examenul și a putea obține diploma de Stilist Protezist Unghii.

Lucrez într-un alt domeniu și doresc să îmi schimb meseria, există vreo limită de vârsta?

Bineînțeles că nu, putem să ne schimbăm meseria la orice vârsta. Important e să-ți placă lucrul practic, să ai răbdare (pentru că noua ta meserie va fi foarte meticuloasă), să vezi în spațiu, să fii motivat și să-ți facă plăcere să lucrezi cu oamenii. Cu alte cuvinte, să ai aptitudinile de bază cu care să pornești la drum pe această nouă cale profesională.

Sincer, nu am foarte mult talent la desen, credeți că pot să învăț această meserie?

Atunci când există motivație, orice e posibil. Având în vedere faptul că această meserie e una foarte tehnică, va fi nevoie de multe ore de practică, etapizate corect, și de multă atenție, pentru a-ți dezvolta aptitudinile de care ai nevoie. 

Eu am făcut cursul acum câțiva ani și nu am profesat niciodată, este necesar un alt curs?

Dacă îți dorești să lucrezi în domeniu, da, este necesar un alt curs. În fiecare an, apar materiale și tehnici noi, iar practica este esențială, ca să dobândești aptitudinile necesare și rapiditatea în aplicații.

https://nailsacademy.ro/wp-content/uploads/2019/11/Imagine-sala-lampi-curs-unghii-dc-nails-academy-bucuresti.jpg
https://nailsacademy.ro/wp-content/uploads/2019/11/curs-Nails-academy-1280x1280.jpg
https://nailsacademy.ro/wp-content/uploads/2019/11/curs-Nails-academy-1280x1778.jpg

Ce trebuie să știu despre cursuri

Unde se organizează partea teoretică/practică a cursurilor?

Cursurile se desfășoară în sediul nostru din București, Str. Petofi Sandor nr. 4, Sector 1. Deținem toate dotările și aparatura modernă pentru a organiza astfel de activități: LCD-uri, flip-chart, tablă, precum și mese echipate cu lămpi, micromotoare, instrumentarul necesar și materiale din game variate de la branduri recunoscute internațional. Te așteptăm într-un cadru profesional, 100% pregătit pentru a primi cursanți. 

Este obligatorie prezență la cursurile DC Nails Academy?

Da, prezența fizică la curs este obligatorie! Se acceptă un număr maxim de 25% absențe motivate. În cazul în care numărul maxim de absențe este atins, cursantul își pierde dreptul de a mai participa la programul de formare. În acest caz, sumele achitate nu vor fi restituite.

Modele pentru antrenamentul practic sunt puse la dispoziție de către școală?

În mod normal, avem o bază de modele, însă experiența ne-a arătat că nu în toate cazurile acestea sunt serioase cu programările. Drept urmare, pentru o desfășurare cât mai eficientă a exercițiilor practice, rugămintea noastră ar fi să te implici în selecția modelelor – este suficient să inviți la cursuri prietene sau cunoștințe cărora le-ar face plăcere să beneficieze gratuit de efectuarea manichiurii, în cadrul cursurilor. 

Cum se desfașoară examenul final și în ce constă acesta?

Examenul final este alcătuit din două părți: una teoretică și una practică. Examenul se va susține în fața unei comisii formate din trei persoane (un membru din partea DC Nails Academy, un membru extern și un președinte, ultimii doi numiți de Comisia Județeană de Autorizare a Furnizorilor de Formare).

Există și alte costuri în afară de cel al cursului?

Da, este vorba de taxa de examen, în valoare de 100 RON/examen. Toate celelalte lucruri sunt gratuite: suportul de curs, consumabilele necesare practicii, eliberarea diplomei etc. Dacă intervine vreo situație în care apar și alte costuri, vei fi anunțat încă de la început (de exemplu: costuri de printare/tipărire a proiectului final, dacă este cazul).

Care sunt instituțiile care autorizează cursurile de calificare, inițiere sau perfecționare organizate de DC Nails Academy?

Cursurile sunt autorizate de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației, prin Comisia de Autorizare de Formare Profesională a Adulților Mun. București. Acesta este singurul organism care poate autoriza furnizorii de servicii de formare profesională.

https://nailsacademy.ro/wp-content/uploads/2019/11/Trusa-manichiura-DC-nails-academy-1280x1280.jpg

Ce trebuie să știu după absolvire

info about dupa absolvire
În cât timp se eliberează certificatul ministerial?

Tipizatele sunt eliberate către furnizorul de formare profesională, pe baza unui proces verbal, de către Comisia Județeana de Autorizare a Furnizorilor de Formare. Până la eliberarea fizică a certificatelor tipizate, furnizorul de formare profesională poate elibera adeverințe de absolvire conform cursului finalizat. Termenul de eliberare a certificatului de absolvire/calificare este de 14 zile de la momentul în care furnizorul de formare profesională întră în posesia tipizatului transmis de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu OG 129/2000 REPUBLICATĂ și Hotarârea nr. 522 din 8 mai 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților.

Sunt recunoscute diplomele și în străinătate?

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români, începând cu data de 16 martie 2001, România a aderat la Convenția de la Haga. Astfel, diplomele pot fi apostilate pentru a fi acceptate și recunoscute în toate țările membre ale Convenției. Află mai multe detalii despre procedura de apostilare. 

Poate o altă persoana să ridice diploma în locul meu?

Ridicarea unei diplome în numele altei persoane se face numai în baza unei procuri notariale speciale (în original), agreate de posesorul de drept, alături de actul de identitate al persoanei care ridică diploma.

Ce documente trebuie să am când ma prezint pentru ridicarea diplomei?

Trebuie să ai la tine doar actul de identitate valid.

În urma cursurilor, există și posibilitatea de angajare?

Da, exista și această posibilitate, în funcție de atitudinea și profesionalismul din tipul cursurilor. La final, alcătuim o listă de absolvenți cu potențial, pentru că în permanență există saloane care caută profesioniști și care așteaptă recomandările noastre.

După terminarea cursurilor, ne puteți ajuta să achiziționăm trusa, micromotorul și alte materiale, dacă avem nevoie?

Bineînțeles, veți avea lista furnizorilor noștri și a persoanelor de contact și veti beneficia de discount-uri cu anumiți furnizori.

https://nailsacademy.ro/wp-content/uploads/2019/11/Trusa-manichiura-DC-nails-academy-1280x1853.jpg
DC Nails Academy

Una dintre cele mai performante școli de profil din Europa, în care pregătim noua generație de profesioniști în îngrijirea unghiilor. Prin tehnici de predare moderne, sub îndrumarea Dorinei Codreș, ne propunem să contribuim la pregătirea unei elite în domeniul serviciilor de beauty pe piața din România.

Fii la curent cu veștile

Dacă vrei să știi ce am mai făcut, la ce evenimente am mai participat sau ce oferte speciale ți-am mai pregătit, fii cu ochii pe paginile noastre de social media.

DC Nails Academy

Una dintre cele mai performante școli de profil din Europa, în care pregătim noua generație de profesioniști în îngrijirea unghiilor. Prin tehnici de predare moderne, sub îndrumarea Dorinei Codreș, ne propunem să contribuim la pregătirea unei elite în domeniul serviciilor de beauty pe piața din România.

Cursuri recomandate
Fii la curent cu veștile

Dacă vrei să știi ce am mai făcut, la ce evenimente am mai participat sau ce oferte speciale ți-am mai pregătit, fii cu ochii pe paginile noastre de social media.

Copyright @ DC Nails Academy. All rights reserved.

Copyright @ DC Nails Academy. All rights reserved.